T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KAYSERİ / MELİKGAZİ - Ertuğrulgazi Anadolu İmam Hatip Lisesi

Öğrencilerin Uyacağı Kurallar ve Öğrencilerden Beklenen Davranışlar

11 Eylül 2023 Pazartesi günü yeni bir eğitim-öğretim yılına başlamanın heyecanı ve mutluluğu içerisindeyiz. Cumhuriyetimizin 100. yılında 2023-2024 eğitim ve öğretim yılının okulumuza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz.

Eğitim, aileden başlayarak, toplumun ve dünyanın geleceğini şekillendiren bir olgu, bir memleket meselesidir. Bugünkü haliyle eğitim sistemimiz; Türk Millî Eğitiminin temel amaçlarından biri olan "Geçmişinden ders alan ve geleceğini sağlam temeller ve millî değerler üzerine inşa eden ahlaklı, erdemli, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesillerin yetiştirilmesi" görevini üstlenmiştir.

Geleceğimiz olan öğrencilerimizde okula başlamanın mutluluğunu, heyecanını ve parıltısını görüyor, bu duyguları hiç kaybetmeden eğitim hayatlarına devam etmelerini diliyoruz. Yeni eğitim ve öğretim yılında öğrencilerimize, okulumuzda mutlu ve derslerinde başarılı olmalarını gönülden temenni ediyor ve öğrencilerimizin; ortaöğretim kurumları yönetmeliğinde belirtilmiş bulunan "Öğrencilerin Uyacakları Kurallara ve Öğrencilerden Beklenen Davranışlara" ve Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’nin “Öğrenci Davranışları ve Öğrencilerin Korunması” başlıklı birinci bölümünün 157’nci maddesi ve bu maddenin ikinci fıkrasının (t) bendindeki ‘Öğrencilerin eğitim ortamlarına bilişim araçlarıyla girmemesi esastır. Ancak öğretim programlarının özelliğine göre ders araç ve gereci olarak kullanılması, öğrencilerin özel durumları, pansiyon gibi hususlar dikkate alınarak, dersler arası ile öğle arası dinlenme sürelerinde okul yönetiminin; ders saatleri içinde ise öğretmenin bilgisi ve kontrolü dışında kullanılmamak üzere, eğitim ortamlarında bilişim araçlarının bulundurulması ve kullanılmasına yönelik izin verilmesi ile buna ilişkin usul ve esaslar öğretmenler kurulunda belirlenerek karara bağlanır ve alınan kararlar öğrenci ve velilere duyurulur.’ hüküm doğrultusunda “telefon başta olmak üzere bilişim araçlarıyla eğitim ortamlarına girmemeleri; telefon üzerinden öğrenci-veli iletişiminin kurulması gerektiği zorunlu hallerde ise bu iletişimin okul müdür yardımcısının odasındaki okul telefonu kullanılmak suretiyle sağlanması ve ilgili öğretmen tarafından etkinlikten en az bir gün önce okul müdürlüğüne bilgi verilmesi suretiyle gezi vb. etkinliklerde telefon kullanılmasına izin verilmesi” yönünde oybirliğiyle alınmış bulunan karara uymalarını bekliyoruz. 

 

"Öğrencilerin Uyacakları Kurallar ve Ogrencilerden Beklenen Davranışlar" 


Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 12.09.2023 - Güncelleme: 19.10.2023 11:21 - Görüntülenme: 221
Kaynak: MEB Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği
  Beğen | 11  kişi beğendi